Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vznik: 

říjen 2007

Přesný datum není znám - když jsme začínali, chtěli jsme si jen vyzkoušet takovou malou scénku z Dobrodružství Tomy Sawyera - Tomovo zasnoubení. Tehdy jsme ještě netušili, že naše činnost přetrvá a dostane se až do dnešní podoby.

Zakládající členové:

režisérka Eva Zajícová st.

Eva Zajícová ml.

Petr Koza

Alča Šípková

Míša Procházková

Jak jsme začínali...

Jestli si dobře vzpomínám, na naši první schůzku se nás dostavilo asi 10. Během několika dalších se ale náš počet ustálil na uvedených zakládajících členech našeho spolku - na počtu 4.

Než jsme se pustili do samotného hraní, museli jsme si projít "divadelní abecedu" a dostat si tak jednotlivé důležité prvky pod kůži. V rámci tohoto "tréningu" bylo například vyjadřování barev a pocitů pohyby, jak přirozeně reagovat na neznámé prostředí. Dále jsme zkoušeli pomocí základních znaků ztvárňovat různé pohádkové postavy, zvířata, životní situace (zapáchající paní v MHD ) a další.

Naše maminka řežisérka nás také samosebou učila mluvit - jak odříkat svou repliku, stojíme-li zády k divákovi ale i při jiných specifických pózách:-). Zkoušeli jsme si také správnou srozumitelnost a artikulaci i hlasitost bez toho, anižbychom museli řvát. Dodnes si vzpomínám na text, který nám k "učení mluvy" sloužil... Dva rody stejně staroslavné oba, jsme v dálné Veroně. Svůj dávný hněv zas ženou na nůž občanova, z občanských rebélií teče krev... (Romea a Julie, W. Shakespeare).  

Poté přišla fáze, kdy jsme četli úryvky z různých scénářů, na kterých jsme ukazovali v praxi to, co jsme se předtím naučili.

Zanedloho, myslím někdy na přelomu listopadu a prosince, jsme už začali s naší první hrou - pohákou Král Žrout Zanedlouho následovaly další hry.